Szybko dojrzewające pierniczki „gwałtu rety” (alpejskie)


Możesz również polubić…

8 komentarzy

  1. Pysznie wyglądają, lubie twarde i kruche pierniki, więc chociaż przez chwilę by mnie cieszyły. 😉

  2. Basia pisze:

    Super pierniczki 🙂
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

  3. Madzik pisze:

    Potwierdzam- jest ich bardzo dużo i bardzo szybko znikają.

  4. Gagat pisze:

    Ilość pierniczków powstałych z kilograma mąki jest wprost proporcjonalna do tempa w jakim one znikają!!! W tym miesiącu ruszam już z trzecią partią (3!!! słownie: TRZY kilogramy mąki!!!!)

    • Agata pisze:

      Ja też w tym roku napiekłam się pierniczków z podobnej ilości mąki (2 razy katarzynki z 2 kg mąki) i 2 razy z tego przepisu (a do tego jeszcze staropolski). One normalnie wyparowują 😀 Całe szczęście, że pierniczę tylko w listopadzie i grudniu 🙂

  5. JoKA pisze:

    REKLAMACJA! Nie twardnieją! Sprawdzamy z dziećmi kilka razy dziennie! 😀

  6. Magda pisze:

    Piekę je co roku i co roku wracałam do tego przepisu 😀 ostrzegam – ilość pierników przeznaczona dla pułku piechoty morskiej 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *