Zakwas dla każdego. Wszystko, co potrzebujesz wiedzieć


Możesz również polubić…

13 komentarzy

  1. Wiesława pisze:

    Dziękuję za wyczerpujący opis robienia zakwasu. Mam pytanie, jeżeli żyto zostało potraktowane glifosatem przed zbiorem, to czy to nie spowoduje, że zakwas się nie uda? Przecież to trucizna. Na żadnej mące ani kaszy nie zauważyłam informacji o stosowaniu glifosatu, nawet tej eko, czy bio.

  2. KaHa pisze:

    Dzięki za pomysły na długoterminowe uśpienie zakwasu! Na pewno z nich skorzystam.

    A co do przepisu na chleb, to ile to jest „pozostały zakwas”?

  3. Gosia pisze:

    A jeśli mam już gotowy zakwas,ale nie wg.tego przepisu,to ile wagowo dać zakwasu na ten chleb?

  4. Jarek pisze:

    Dziś rano piekłem chleb wg Twojego przepisu. Od zakwasu do bochenka. 🙂 Dodałem trochę ziaren: dynia, siemię lniane, sezam. Następnym razem muszę zrobić dwa razy więcej. Dziękuję za inspirację.

  5. Kamila pisze:

    Wow! Swietny poradnik. Do trj pory balam sie wychodowac zakwas bo jak kwiatow nie umiem uchodowac to za zywe jedzenie sie nie bralam. Ide po make. Dam znac jaki chleb wyjdzie za tydzien.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *