Pszenny chleb jogurtowy na zakwasie


Możesz również polubić…

3 komentarze

  1. Brenda pisze:

    Świetny przepis na chleb!

  2. Łukasz pisze:

    Chlebek upiekłem prawie wg przepisu bo dodałem 340 g jogurtu naturalnego i 100 g wody do ciasta właściwego a przez pomyłkę do zaczynu dodałem mąkę żytnią 2000 zamiast pszennej 750. Pieczenie również wydłużyłem o 15 minut w 210 stopniach bo wydawał mi się zbyt miękki po odłączeniu bocznej formy z tortownicy. No a teraz najważniejsze: Po prostu CHLEB KOZAK….. Smakuje obłędnie, jędrny i pachnący. Jedyny mankament to brak umiejętności formowania chlebka lub kwestia wyłączenia górnej grzałki w pewnym momencie bo zbyt wypiekł się przy nacięciach choć zniwelowałem twardość powstałych strupów na skórce nakładając miskę na górę chlebka 15 minut po wyjęciu z pieca żeby się sparowały.
    Dziękuję i pozdrawiam.

    • Agata pisze:

      Łukaszu, bardzo się cieszę, że tak Ci smakował chleb z tego przepisu i miło mi, że wróciłeś zostawić komentarz 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.