Pączki pieczone


Możesz również polubić…

13 komentarzy

  1. Piękne fotki, aż chce się chwycić jednego.

  2. Łucja pisze:

    Pyszne pączusie! 🙂

  3. Gagat pisze:

    Ponoć nie ma głupich pytań:-), a więc, czy można te pączki upiec bez papilotek, czy się „rozjadą”?

    • Agata pisze:

      Można je upiec bez papilotek, po prostu na papierze do pieczenia, ale trzeba je bardzo starannie pozlepiać i ładnie utoczyć 😉

  4. kl pisze:

    pączki wyszły bardzo smaczne, smakiem bardzo zbliżone do tradycyjnych . jutro robię następne 🙂

  5. Monika pisze:

    Nie mam suchych drożdży tylko świeże, jak mam z nimi postąpić? Nigdy nie robiłam ciast drożdżowych stąd moje, może banalne, pytanie:)

    • Agata pisze:

      Moniko, drożdże rozetrzyj z czubatą łyżką cukru (użyj tego, który jest na liście składników) i zalej letnim mlekiem (połową ilości podanej na liście). Mleko w żadnym razie nie może być gorące, bo ukatrupi drożdże. W tej mieszaninie dokładnie rozprowadź 1-2 łyżki mąki i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut (mogą potrzebować więcej czasu). Kiedy wyraźnie się spieni i znacznie urośnie, to zaczyn jest gotowy.
      Powodzenia 😉

  6. Kasia pisze:

    próbowałam, pączki absolutnie rewelacyjne ! Bez sensu paprać się z tradycyjnym pieczeniem pączków w tłuszczu, jeśli można uzyskać taki smak.Polecam

  7. Frida pisze:

    Ha! U mnie w domu nigdy się nie robiło pączków, jako że nie należę do tych „piekących”kobiet(lecz dobrze gotujących ☺) zawsze się obawiałam popełnić pączki. Teraz jednak zostałam w pełni zmotywowana ? i podejmę poczką rękawicę?

  8. mora pisze:

    Znowu piekę i nasuwa mi się pytanie : ile pączków wychodzi Ci z podanej porcji składników?

  9. mora pisze:

    U mnie wyszło 17, ale ten ostatni to taki „wyskrobek”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *