Żurek wielkanocny


Możesz również polubić…

9 komentarzy

  1. Marta pisze:

    No, na ten przepis czekałam 🙂 W końcu w tym roku nasza mała rodzinka zje śniadanie wielkanocne we własnym gronie, a ja własnymi rękami zrobię żurek 😀 Choć przyznam, że zakwas zamieszam kupić w pewnym dyskoncie, co to ma codziennie niskie ceny 😉

  2. Marta pisze:

    A jeszcze pytanko – co proponujesz zrobić z żeberek? My nie przepadamy za takim smakołykiem w jakimś sosie… Oskubać mięso i zmielić?

    • Agata pisze:

      Możesz je nawet zalać galaretą albo potraktować jak mięsko z rosołu i zrobić z nich farsz do naleśników, pierogów. O! nawet jako dodatek do pasztetu możesz tego mięska użyć po zmieleniu 🙂

    • Agata pisze:

      jeśli zdecydujesz się na pasztet, to będziesz musiała jeszcze innego mięsa dorzucić, bo na żeberkach to wcale tak dużo go nie jest 😉

  3. Marta pisze:

    Właśnie dziś zagłębiałam się w przepis na pasztet, tak że myślę, że właśnie ta opcja zostanie zrealizowana 🙂 Dzięki!

  4. Jaga pisze:

    Przepis wyśmienity.Proponuję zamiast wywaru z żeberek wykorzystać rosołek z szynki:)

  5. Marta pisze:

    Koniec końców znalazłam przepis na żurek w „Poradniku Domowym” – właśnie na białej kiełbasie i na ok. 100g wędzonych żeberek go zrobiłam, pyszny wyszedł 🙂 Oczywiście nie wątpię, że i ten taki jest 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *