Młoda kapusta duszona z koperkiem


Możesz również polubić…

17 komentarzy

  1. monika pisze:

    Uwielbiam taką kapustę, najlepszą robi moja babcia ja jeszcze nigdy nie pokusiłam się żeby zrobić ją sama;)

    • Kamfor 348 pisze:

      MONICZKO !!!
      Pitraszenie to fajna sprawa . Nie ociągaj się i nie bój . Nie przesadzaj z przyprawami i za nim zastosujesz przyprawę poznaj jej nagi smak . A teraz odważnie do garów , nie bądź „BABĄ”.

  2. Kamfor 348 pisze:

    ŚLINOTOKI ZALEWAJĄ MI PASZCZĘ !!! Zaraz ten przepis wprowadzę w życie – myślę , że żonka się ucieszy . Dzięki !!!

  3. SMAKOSZ pisze:

    Trochę biedna ta kapusta ,powinnaś dodać do niej kwaśną śmietanę !

  4. Gosia pisze:

    Uwielbiam Twoje przepisy. Tu mam pytanie (nie na temat kausty): u nas (RPA) nie ma takiego czegoś jak korzeǹ pietruszki! Czym to zastąpić?
    Od czasu do czasu można dostać seler. Naciowy zawsze. Masz może jakąś radę?

    • Agata pisze:

      Gosiu, jestem szczęśliwa, że pobają Ci się moje przepisy 🙂
      Pietruszkę można w ostateczności zastąpić pasternakiem, który wygląda podobnie, ale smakiem i zapachem jednak bliżej mu do marchewki. We Francji podobno też się obywają bez tego warzywa, w wielu przepisach można pietruszkę pominąć, nie zastępując niczym, ewentualnie właśnie tym pasternakiem.
      Seler naciowy za to bardzo dobrze zastępuje korzeniowy – szczególnie w zupach, lecz takiego piure jak z korzenia nie da się z niego zrobić.

    • Ewa pisze:

      W sprawie korzenia pietruszki. Prosze szukac w tzw sklepach „u Portugalow”. Tam w zasadzie jest na okraglo. Od czasu do czasu kupowalam ja w „Woolworths”, a w zeszlym roku pojawiala sie rowniez w „Pick & Pay”. Pozdrawiam, Ewa (od roku w Polsce, przez 31 lat w RPA).

  5. Kasia Jamny pisze:

    Nareszcie przepis bez śmietany:D Zrobiłam, było przepyszne 🙂 nawet mojemu przewybrednemu mężowi smakowało. Powiedział, że jak u babci 😀

  6. Iwona pisze:

    Pani Agato , przepis wspanialy . Ja dalam troche mniej masla poniewaz do tej kapustki
    mam na obiad jeszcze sznycelek. Bardzo dziekuje za przepis— pozdrawiam

  7. Ola pisze:

    Najlepsza duszona młoda kapusta jaką w życiu jadłam! Rewelacja, wystarczy dużo koperku i nie potrzebna żadna cytryna! Zawsze byłam noga jeśli chodzi o młodą kapustę, teraz będę rządzić, dziękuję!

  8. Kucharz ze Ścinawy pisze:

    Przyprawianie to indywidualna sprawa. Każdy robi tak jak lubi. Ja lubię eksperymentować. a więc jeszcze bazylia, tymianek i natka pietruszki…

Skomentuj Agata Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *