Kaszi z wędzoną makrelą


Możesz również polubić…

13 komentarzy

  1. Jarek pisze:

    Uwielbiam egzotyczną kuchnię i z chęcią spróbuję takich nowych smaków 🙂 Coś pysznego to musi być 🙂

  2. Muszę koniecznie, koniecznie wypróbować takie „sushi” 😀 Jestem bardzo ciekawa smaku 🙂

  3. mora pisze:

    Wygląda i brzmi smacznie- spróbuję na pewno 🙂

  4. Maciej pisze:

    Kasza na pewno skutecznie zastępuje ryż w tym przepisie 🙂 Trzeba spróbować 🙂

  5. Nigdy nie myślałam o tym, żeby w sushi wykorzystać makrelę. Bardzo ciekawy pomysł, fajna odmiana dla tradycyjnego przepisu.

  6. tenebrosa pisze:

    Czy można w tym przepisie wykorzystać kaszę pęczak zamiast perłowej? Sprawdzi się równie dobrze?

    • Agata pisze:

      Niestety nie, bo pęczak jest zbyt gruby i nie będzie się kleił jak kasza jęczmienna. Takie kaszi się rozsypie. Dodatki za to można dowolnie modyfikować 🙂

  7. tenebrosa pisze:

    I drugie pytanie – serek mascarpone chciałabym zastąpić serkiem kozim, myślicie, że będzie pasował do makreli?

    • Agata pisze:

      To dość odważne połączenie, bo kozi serek jest wyrazisty w smaku i zapachu, makrela podobnie (tylko nie w tuszce ryba – filet jest łatwiejszy do podziału) – nie ryzykowałabym. Jeśli kozi serek to może np. z pokrojonym w słupki ogórkiem albo awokado?

  8. Gabrysia pisze:

    MEGA PYSZNE!!! Robimy czasem z mężem standardowe sushi, ale to jest o niebo lepsze. Część makreli zastąpiłam łososiem wędzonym na gorąco, smakowało rewelacyjnie. Dziękuję za tak wspaniały przepis.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *