Zupa pomidorowa z cukinią i kukurydzą


Możesz również polubić…

4 komentarze

  1. Marta pisze:

    NIGDY, PRZENIGDY nie jadłam lepszej zupy! Pychota! W tej książce jest więcej takich przepisów? 😀

  2. Julita pisze:

    Czy poza sezonem świeżą kukurydzę można zastąpić taką z puszki? jeśli tak, to ile jej dodać? i jeszcze jedno, z czym proponuje Pani podać tą zupę? z pieczywem, grzankami? czy jakiś makaron wchodzi w grę?

    • Agata pisze:

      W ostateczności można użyć kukurydzy z puszki, ale sugerowałabym dodać ją na koniec, razem z cukinią, bo już jest ugotowana 🙂 Myślę, że nie więcej niż 2/3 puszki. Jeśli chodzi o dodatki, to myślę, że pasowałaby bagietka ewentualnie drobniutki makaron w typie orzo albo zacierek 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *