Kruche ciasto z brzoskwiniami


Możesz również polubić…

49 komentarzy

  1. kuchnia-domowa-ani.blogspot.com pisze:

    Jak to ciasto smakuje tak jak wygląda to muszę go koniecznie zrobić!

  2. Klaudia pisze:

    Obłędnie wygląda, faktycznie musiało szybko zniknąć z talerzy i ta kruszonka mniam …

  3. Marta pisze:

    Jak będziesz do mnie jechać, upiecz to ciasto i zapakuj 😛

  4. Karolcia pisze:

    Szukałam ciacha z brzoskwiniami, znalazłam na necie 3 różne przepisy.. Wybrałam Twój i.. ciasto wyszło po prostu rewelacja! Jest szybkie, mega proste a efekt piorunujący! Rewelacyjne ciasto 🙂 Bardzo Ci dziękuję za ten przepis który wylądował już moim zeszyciku najlepszych i sprawdzonych przepisów :))

  5. kaja pisze:

    super, do masy brzoskwiniowej wsypuję pół torebki galaretki brzoskwiniowej, wtedy nieodparowana woda zgęstnieje.

  6. teresia pisze:

    Witam serdecznnie super przepis
    dziekuje bardzo .

  7. Sylwia pisze:

    czy mogę użyć brzoskwiń z puszki?

  8. Gonia pisze:

    Hej,
    Również polecam to ciasto! Szukałam jakiegoś fajnego przepisu z brzoskwiniami i to jest to! Jestem nowicjuszką pod względem wypieków ale udało mi się i wszyscy się nim zajadali 🙂
    Jeśli mogę doradzić to polecam dorzucić galaretki do brzoskwiń bo te owoce są bardzo wodniste, oprócz tego ja osobiście dodałam więcej cukru do ubitego białka ale to od smaku zależy
    Powodzenia w wypiekach i dziękuje za fajny przepis

    • Agata pisze:

      Bardzo mnie cieszy, że chciało Ci się tutaj wrócić i zostawić komentarz – dziękuję ;). Faktycznie brzoskwinie mają w sobie dużo wody i można dodać do nich galaretkę (albo pektynę) lub przyspieszyć proces i zamiast świeżych owoców użyć dżemu 😉 Pozdrawiam!

  9. Mg pisze:

    A gdzie jest proszek do pieczenia? Przepis jest bez tego składnika???

    • Agata pisze:

      Witaj, jeśli chcesz mieć bardziej wyrośnięte ciasto, to dodaj proszku albo sody. Tutaj nie ma takiej konieczności, a i w wielu recepturach na kruche ciasto spulchniacz nie jest obligatoryjny. To najprostszy przepis na kruche ciasto. Pozdrawiam 😉

  10. Gonia pisze:

    Jeśli chciałabym żeby ciasto bardzie wyrosło ile powinnam dodać proszku do pieczenia ?

  11. izuunowicjusz pisze:

    pomyliłam kolejność … kurde zamiast najpierw owoce to wlałam białka ubite 🙁 piekę ale chyba nic z tego .. ;( ehh …

  12. Dagmara pisze:

    Hej, ciasto wyglada przepysznie, ale czy piana z białek po czasie nie stanie sie wodnista? bo jak ubijam samo białko z cukrem to po jakims tam czasie, znowu jest białko nie ubite na dnie…

    • Agata pisze:

      Witaj, najpierw ubijasz same białka (ze szczyptą soli i najlepiej zimne) a kiedy będą już sztywne stopniowo dodajesz cukier. Nie ubijaj za długo, bo możesz naruszyć strukturę piany.

  13. Mg pisze:

    Wielkie dzięki za przepis. Upiekłam i wyszło rewelacyjne. Miałam za mało brzoskwini i dlatego podsmażyłam brzoskwinie ze śliwkami i smakuje bosko.
    To będzie moje ulubione ciasto do ,,kwaskowatych” owoców.

  14. Anka pisze:

    Właśnie piekę! Zobaczymy co to za cudo 🙂

  15. Dark Angel pisze:

    Muszę zostawić komentarz, gdyż dziś zrobiłam ciasto z tego przepisu tylko z brzoskwiniami z mojego sadu – trochę kwaśniejszymi, ale dodałam cukru i muszę przyznać, że to najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłam i moja rodzina uważa tak samo. Brawa dla autorki przepisu. Teraz będę eksperymentować z jabłkami i gruszkami na przemian. Rewelacja!

  16. magdazk pisze:

    właśnie się piecze
    mam nadzieję że mi wyszło
    bo pierwszy raz piekę
    jak smakuje tak jak wygląda na Twoich zdjęciach
    to szacun
    dziękuję za przepis
    magdazk

  17. Ania pisze:

    witam, ciasto wygląda przepysznie, robię je, ale czy do kruchego dodać cukier zwykły a do piany puder czy odwrotnie?:D jestem laikiem, więc niech nikogo nie zdziwi moje pytanie:)

  18. Anna Trzepizur pisze:

    Fantastyczne ciasto!!!! Odkąd je odnalazłam bez przerwy, nie nudzi się, umiem je zrobić i zawsze smakuje!!! Wielkie dzięki!

  19. Anna Trzepizur pisze:

    robię je bez przerwy:)

  20. Monika pisze:

    Nie zostało nic innego jak napisać, że wyszło mega pyszne 🙂
    Mąż zadowolony a to najważniejsze 🙂 pozdrawiam

  21. Ewa pisze:

    Ha! Siedzi w piekarniku…trzymajcie kciuki, bo brzoskwinie są z puszki, a mąka jest bezglutenowa…Wielkie dzięki dla autorki za przepis. Pałam entuzjazmem bezwarunkowo 🙂

  22. Ewa pisze:

    Wyśmienite, miałam nosa…dzisiaj poprawka, ale z połowy porcji. Coś wspaniałego…

  23. Ania pisze:

    Ciasto wyszło rewelacyjnie! Do brzoskwiń dodałam galaretkę. Polecam!

  24. Dorka pisze:

    Witam serdecznie. Pieke to ciasto juz drugi raz I musze powiedziec ze jest po prostu wspaniale.Jednak ja zamiast maki pszennej daje krupczatke.Polecam

  25. Sylwia pisze:

    Ja tak robię szarlotke. Z brzoskwiniami tez super

  26. Ada pisze:

    Zrobiłam to ciasto wczoraj, na rodzinne spotkanie. Na ciepło nie smakowało tak dobrze jak na zimno, ale zanim ostygło n i e w i e l e zostało…. rzeczywiscie ciasto rewelacyjne, nawet mnie sie udało :). Tesciowa wczoraj mowila, ze ma nazwę „pleśniak”. Dzieki za świetny przepis 🙂

  27. Agata.K pisze:

    Podana temperatura na termoobieg czy gora-dol?

  28. Iwona pisze:

    Ciasto wg Twojego przepisu robię już kolejny sezon. Zawsze jest super! Dziekuję 🙂

  29. Radek pisze:

    Mega pyszne szukałem ciasta z rabarbarem i z braku w sklepie kupiłem brzoskwinie a potem twój przepis i palce lizac

  30. Basia pisze:

    Naprawdę wyszło wyśmienicie!!! Pycha 🙂

  31. Wiola pisze:

    Bardzo dobre ciasto, ,już kilka razy pieklam. ..polecam ☺?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *