Domowy cukier waniliowy


Możesz również polubić…

7 komentarzy

  1. Daria pisze:

    Naprawdę?! Laska za 2zł?
    Pokaż gdzie, bo jestem przerażona ceną w Piotrze i Pawle!

  2. mora pisze:

    Smaka mi narobiłaś, chociaż ja w zasadzie cukru nie używam. Pewnie zapach jest niebiański 🙂

  3. Ania pisze:

    Możliwe jest by cukier waniliowy spleśniał gdy laski wanili są wilgotne? Pierwszy raz zrobiłam cukiez z wanilią (1 laska na 300g cukru). Laska była ładnie pachnąca, miękka i wilgotna. Mieliłam z wanilią w młynku do kawy. Po kilku dniach cukier się zbrylił, a po tygodniu miał gdzieniegdzie zmienioną barwę na lekko beżową. Zepsuł się?

    • Agata pisze:

      Trudno mi powiedzieć, bo nie widzę, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne, żeby to była pleśń, bo przecież cukier jest jednym z konserwantów. Przypuszczam, że ten kolor to po prostu olejki z laski wanilii. Pamiętaj, żeby co jakiś czas potrząsnąć słoikiem i rozbić grudki 🙂

    • krzywa kadziolka pisze:

      cukier sie nigdy nie zepsuje chocby nie wiem co.

  4. Alina pisze:

    Też robię ale ze zwykłego cukru i miele go razem laskami w rozdrabniaczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *