Daktyle pieczone w boczku


Możesz również polubić…

7 komentarzy

  1. osa pisze:

    Niestety ale ta przystawka jest nie dla każdego. Po zjedzeniu kilku sztuk tego cuda już samo zdjęcie wywołuje u mnie odruch wymiotny.
    Pozdrawiam 🙂

    • Agata pisze:

      No tak, nie każdy lubi boczek na słodko, ale smak można było sobie wyobrazić, wiemy wszakże, jak smakuje i boczek, i daktyl. Skoro zjadłaś kilka sztuk, to nie mogło być złe 😛
      Pozdrawiam 😉

  2. Natalia pisze:

    Jeju przecież one są cudowne, mogłabym się nimi zajadać codziennie 🙂 według mojego narzeczonego również szału nie robią, więc cieszę się że dla mnie więcej tych pyszności 🙂

  3. Frida pisze:

    Wypróbuję z chęcią 🙂 bo lubię takie połączenia smaków. Polecam wypróbować „chrabąszcze Cioci Eli” czyli pieczarki nadziane suszoną śliwką,owinięte w plaster boczku i zapieczone Pyyycha 🙂 , u mnie w rodzinie znikały zawsze w mig 😉

  4. A.S. pisze:

    Jest to bardzo dobra przkaska, która sama przyrzadzam od dłuższego czasu, ale proponuję Pani zrobić ja z przyprawami.
    Przed upieczeniem posypać i wetrzec w boczek: sól, pieprz, słodka paprykę i chili w proszku. Pozdrawiam

  5. monika84 pisze:

    Super pomysł na boczek uwielbiam mniam mnia

  6. Kef pisze:

    Daktyle można wcześniej namoczyć w alkoholu. Do środka dodaję serek np. Almette paprykowy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *