Pełnoziarniste naleśniki z serem i różowymi winogronami


Możesz również polubić…

11 komentarzy

  1. whiness pisze:

    Uwielbiam takie naleśniki! 🙂

  2. Daria pisze:

    Cudownie podane naleśniki:)

  3. mora pisze:

    Po raz kolejny gratuluję inwencji niebanalnym podawaniu banalnych dań.Pozdrawiam rześko w te upalne dni.

  4. teenager ;) pisze:

    bardzo lubię te naleśniki, najlepsze z twarożkiem 😉

  5. Marta pisze:

    Jeśli uda nam się spotkać, to już wkrótce poznasz nawet dwie osoby, które nie tkną naleśników z serem. Właściwie osóbki. Ich imiona to Dominik i Łucja 😀

  6. Ania pisze:

    Witam ponownie, robiąc coś z Twoich przepisów mam zawsze ten sam problem, brak odpowiedniej mąki. Czy do naleśników mogę wykorzystać mąkę pszenną razową ? I jeszcze jedno zapisałam się na piątkowe warsztaty, uwielbiam piec ciasta. Moja prośba żebym trafiła właśnie do grupy piekącej ciasto korzenne. Pozdrawiam !

    • Agata pisze:

      Aniu, jest niewielka różnica między mąką razową (typ 2000) a mąką graham (typ 1800) – spokojnie możesz użyć jej zamiast podanej w przepisie. Sugerowałabym jednak, żeby była domieszka mąki niższego typu (chlebowej, tortowej), żeby naleśniki były lżejsze.
      A co do warsztatów – to nie ja je prowadzę – pomyliłaś Agaty 🙂
      Pozdrawiam!

  7. Ania pisze:

    Dzięki za radę, naleśniki zrobiłam, mąkę pomieszałam i wyszły bardzo dobre. Bardzo mi się podobało, że nie musiałam za każdym nowym naleśnikiem smarować patelni. A co do warsztatów, to ciekawe, gdzie zapisała mnie koleżanka. Byłam przekonana, że do Ciebie. Szkoda ! Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *