Rozgrzewająca i aromatyczna zupa krem z buraków z czosnkowymi grzankami


Możesz również polubić…

2 komentarze

  1. Laura pisze:

    Buraki wracają do łaski. Podkreśla się ich wartość, jako produktu krajowego. Dostarczają witamin: A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B12, C czy pierwiastków jak: żelazo, potas, magnez, wapń, fosfor, miedź, chlor, fluor, cynk, bor, lit, molibden, sód, mangan, kobalt, oraz bardzo rzadkie pierwiastki jak rubid czy cez. Ponadto zawierają cukry, białka, bioflawonidy, karoten, betaninę, mnóstwo kwasu foliowego, kwas jabłkowy, cytrynowy, szczawiowy, nikotynowy, antocyjany. No i są niskokaloryczne 100g zawiera tylko 38 kcal. Czego chcieć więcej?

  2. Katarzyna pisze:

    Moje smaki! Uwielbiam takie zupy 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *