Potrawka z indyka z pełnoziarnistymi knedelkami


Możesz również polubić…

4 komentarze

  1. Gniecha pisze:

    Zrobiłam wersję wykorzystująca kuraka po rosole i to jest genialne! Te knedelki wymiatają! Dzięki za przepis!

  2. Marta pisze:

    Coś czuję, że wypróbuję 🙂

  3. Marta pisze:

    Coś czuję, że wypróbuję 🙂
    A mam jeszcze pytanie. Jeśli piszesz, że typ mąki 650, to ma to wielkie znaczenie? Bo my np. kupujemy w młynie większe ilości mąki pszennej zwykłej (typ 405) i wolałabym po prostu z niej korzystać, niż kupować pszenną innego typu. Chyba, że to konieczne, aby potrawa się udała 🙂

    • Agata pisze:

      Nie ma to większego znaczenia. Możliwe, że będziesz musiała dać mniej mokrych składników, bo im drobniejszy typ mąki (czyli niższy typ) tym mniej w nią wsiąka 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *