Faworki (chrusty)


Możesz również polubić…

9 komentarzy

  1. mora pisze:

    Wyglądają bardzo smakowicie, spróbuję zrobić w tym roku.Surowce mam, powstrzymuje mnie tylko lenistwo i strach przed tym, że znowu będę chciała za dużo zeżreć.

  2. angoba pisze:

    mniam, mniam i jeszcze raz mniam <3 miałam to szczęście, że załapałam się na powyższe chrusty u samej autorki 🙂 chrupkie i przepyszne i z pewnością robi je się szybciej niż pączki

  3. goldins pisze:

    Uwielbiam faworki! 😀

  4. Mola pisze:

    ciastka dzieciństwa 🙂 pyszne ! szkoda że takie tuczące, ale rz od czasu można zaszaleć 😀

  5. daria pisze:

    Moje niestety nie są tak chrupiące nie mają bąbelkow :/

    • Agata pisze:

      Następnym razem na pewno wyjdą lepiej – ciasto trzeba porządnie napowietrzyć dobrym wyrobieniem, stąd biorą się bąbelki 🙂

  6. Anka pisze:

    Przepis super. Ciasto idealne.

  7. Frida pisze:

    A moja Mama zawsze mówiła, że ciasto na faworki ma być twarde raczej, spirytus (względnie ocet) i śmietana się zgadzają, ale smażenie tylko we wrzącym głębokim smalcu, broń Boże nie we fryturze☺

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *