Oponki serowe (pączki angielskie)


Możesz również polubić…

18 komentarzy

  1. ERka pisze:

    Te oponki są mega! Strasznie dużo ich wyszło z tego przepisu, ale na zimno też są spoko, więc zapakuję sobie jutro do pracy 😀

  2. Robert pisze:

    smakują jak te, które robiła mi mama, gdy byłem małym bajtlem! 😀

  3. Marzena pisze:

    Witam, właśnie skończyłam smażyć. Oponki są obłędne. Dzięki za wspaniały i bardzo prosty przepis .Pozdrawiam ?

  4. Paulina pisze:

    Spirytus jest opcjonalnie czy trzeba go dodać?

  5. OMI pisze:

    Czy ciasto można wyrabiać mikserem tymi świderkowymi łopatkami? Jeśli nie, jest jakiś inny prosty sposób ich wyrobienia dla małych rączek?

  6. Agnieszka pisze:

    Przepis na oponki po prostu doskonały – wyszło mi koło 43 sztuki.
    Dziękuję:)

  7. Monia pisze:

    Dzisiaj wyprobowalam przepis, potwierdzam są super i wyszło mi 55 szt.

  8. ania pisze:

    Hej Agato! Mam wlasny sprawdzony przepis, ale dzis sprobuje Twojego! Zobaczę jak wspaniale gotuje kolezanka ze szkolnej ławy????

  9. Agnieszka Koścień pisze:

    Bossszzz, to mój deser z dzieciństwa… Do dziś pamiętam, jak wisiałam na huśtawce (zdobyta z tzw. zagramanicy przez znajomego) zamontowanej we framudze jednego pokoju, oglądałam (nie docierała do mnie wiedza) wielką grę i zajadałam (no dobra, pożerałam) oponki… Uwielbiałam je, pomagałam je mojej Mamie smażyć, ale nigdy sama ich nie robiłam – ale tym razem spróbuję! 🙂

    • Agata pisze:

      Agnieszko, też miałam framugową huśtawkę i moje dzieciaki również taką dostały, żebyśmy mieli pokrewne doświadczenia. W tym roku Człowiek Wyżerka już ma zakaz włażenia do niej, bo grozi to urwaniem belki, ale pamiętam, jak dwa lata temu bujał się z oponką, a Panna Grymaśna obserwowała smażenie zapięta w foteliku do karmienia. Jak ten czas leci! 😉

  10. Magda pisze:

    Nie za mało cukru jest w przepisie? Tylko 2 łyżki?

  11. Kasia pisze:

    Uwielbiam oponki i wszystko z białego sera. Z tego przepisu robię tez placki, tylko nie dodaję sody.

Skomentuj Agata Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *