Grusztarda – musztarda z gruszek


Możesz również polubić…

7 komentarzy

  1. Agatko,
    Smakowite zaskoczenie :O Uwielbiam gdy mnie zaskakujesz 🙂 !
    Kocham Twoje wstępy do przepisów. Myślę podobnie 🙂

  2. Janusz pisze:

    1 numer „KOTŁA” ciekawy i inspirujący. Tak trzymać! ;-))
    A może „KOCIOŁ”-owe spotkania również „live” a nie tylko w sieci.
    Koło Lewina Kłodzkiego w cudownej Kotlinie Kłodzkiej jest wioska Kocioł z klimatycznym gospodarstwem agroturystycznym.

  3. jurus pisze:

    Niestety kupilem taką musztardę. Dlaczego niestety bo nie zrobiłem jej sam. Przepyszna.

  4. jurus pisze:

    A co tam właśnie sam ją robię.

  5. Marta pisze:

    Czy nie da się zapasteryzować i trzymać poza lodówką???

  6. Marta pisze:

    Zrobiłam…. jedyne co zmieniłam to dałam 50g gorczycy białej i 30g gorczycy czarnej po prostu innej nie miałam. Ciężko było zblenderować… w zasadzie mam wrażenie, że się nie da…. pomimo, że starałam się blenderem ręcznym i takim z dzbankiem. Wyszła też mało pikantna. Coś w rodzaju ” słodkawego sosu” gruszkowo/musztardowego. Wina gorczycy? Co zrobić żeby na drugi raz było bardziej musztardowo i pikantnie?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *