Zielone szparagi po parysku (z sosem allemande)


Może Ci się również spodoba

9 komentarzy

  1. Marta pisze:

    Czy kremówkę z żółtkiem się roztrzepuje i dodaje po zdjęciu z ognia, czy jeszcze na ogniu? Wolę się upewnić 😉

  2. ozzie pisze:

    Ciekawy ten sos…muszę wypróbować póki są jeszcze szparagi:-)

  3. Mlle Ourson pisze:

    jakaż to różnica : eleganckie “allemande” a przyciężkie “niemiecki”

  4. Mlle Ourson pisze:

    “velouté” bierze się od “velours”, czyli od aksamitu
    świetny przepis, wypróbuję jeśli tylko uda się upolować jakieś szparagi :))

  5. Anka pisze:

    sos rewelacyjny, nawet takie beztalencie kulinarne jak ja poradziło sobie 🙂 Dziękuję

Pozostaw odpowiedź ozzie Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

banner