Sernik z kokosem siostry Anastazji


Możesz również polubić…

45 komentarzy

  1. szana pisze:

    teraz niedawno, wrzucałam również ciasto siostry Anastazji.. Jest boska i jej przepisy warte grzechu 😛

  2. Wprosimy się na kawałek ! 🙂

  3. Olinka pisze:

    Śliczny serniczek :)) akurat mi twarożek leży w lodówce, więc chyba go dziś zrobie :))
    Pozdrawiam i dziękuję za inspiracje,
    Olinka – Smakowy Raj

  4. oj tak, ten sernik jest wspaniały! 🙂 jeden z moich ulubionych 🙂

  5. mora pisze:

    Nie chciało

    mi się chciało wałkować ciasta, więc po prostu wyłożyłam nim blachę bez schładzania w lodówce

  6. gin pisze:

    Wygląda na niezwykle delikatny 🙂

  7. teramisu pisze:

    Wlasnie dzisaj zrobilam 🙂 Jest jeszcze goracy wiec jutro bede sie delektowac 😉 Mam nadzieje ze bedzie pyszny 🙂

  8. Judyta pisze:

    Sernik rewelacja 😀 jest przepyszny

  9. eliska51 pisze:

    Mój sernik właśnie się dopieka. Też dałam 2 budynie, bo masa jest faktycznie rzadka. Piekę w blaszce 25×36 cm i myślę, że mogłaby być większa, bo beza lekko wystaje nad krawędż, ale wygląda rewelacyjnie, mam nadzieję, że tak samo będzie smakował.

  10. grzesiek pisze:

    Robię pierwszy raz w życiu ciasto, właśnie ten sernik

  11. Anna pisze:

    Sernik rewelcja, wychodzi nawet gdy ktos nie ma reki do pieczenia…
    Polecam 😉
    Dziekuje za umieszczenie tak wspaniałego przepisu…

  12. Beata pisze:

    To jest najlepszy sernik na świecie! Piekę go co niedziela, ale z połowy porcji, bo nie mamy takiego przerobu 😀

  13. kacha0908 pisze:

    Ja zawsze daje 1 szklankę mleka i dwa budynie. nie jest taki ” ciapowaty ” 😀

  14. bea pisze:

    to będzie moje pierwsze podejście do tego sernika i mam pytanie – może banalne, ale niech tam, i tak nikt mnie tu nie zna 😀 Czy ten budyń dodaje się jako proszek? Czy jako budyń już gotowy, ugotowany w podanej ilości mleka?

  15. Elzbieta pisze:

    Mieszkam w Hamburgu-czym moge zastapic „ser do sernikow”?Bede wdzieczna za odpowiedz-pozdrawiam,a przepisami jestem zachwycona.

    • Agata pisze:

      Elżbieto, nie wiem, co można kupić w Hamburgu, ale myślę, że zwykły ser twarogowy powinien być dostępny. Trzeba będzie go zmielić trzykrotnie albo chociaż zmiksować na gładko z dodatkiem śmietany, żeby nie było grudek i był kremowy. Pozdrawiam i życzę powodzenia 🙂

  16. Beata pisze:

    Chcę zrobić ten serniczek, gdyż uwielbiam ten gatunek ciasta, ale mam pytanie…bo może czegoś nie doczytałam…czy piekarnik nastawiamy na termoobieg czy standard góra i dół?

  17. Beata pisze:

    Dziękuję 🙂

  18. kacha pisze:

    ja zawsze daje 1 szklankę mleka i 2 budynek bo nie lubię „galarety” 🙂 przepis genialny 🙂

  19. Natka pisze:

    To mój drugi przepis w życiu i może pierwszy udany 😉 Po czym poznam, że sernik się dopiekł? górę trochę mi złapało, ale jak wbijam nóż w gorący sernik, to jest nieco wilgotny. Czy on musi stężeć?

    • Agata pisze:

      Sernik będzie trochę wilgotny, po ostygnięciu stężeje. Do suchego patyczka nie da się go upiec 🙂 Jak ostygnie, możesz go wstawić do lodówki.

  20. Natka pisze:

    Dziękuję 🙂

  21. alkaaa pisze:

    witam zrobiłam wlaśnie ten serniczek piecze sie doczekać sie nie moge kiedy go skosztuje 😀 robie to jako prezent na spóźniony dzien babci pozdrawiam

  22. Karmelka pisze:

    A mi nie upiekł sie spod …pod spodem niestety glut????

  23. AsiaTao pisze:

    Dzięki, upiekłam wygląda przesmacznie pozdrawiam

  24. mora pisze:

    Piekę po raz kolejny.

  25. ilona pisze:

    sam sernik bez ciasta kruchego tez wyjdzie

  26. cześć pisze:

    3 szklanki mleka to za dużo. . Przez cb mi ciasto nie wyszło pf

  27. Mery pisze:

    Za dużo mleka masa serowa za lejąca, jestem zawiedziona przepisem. Do tego brak informacji jaka blaszka a być.

  28. mariachwala pisze:

    Przed chwilą upiekłam. Wyszedł wspaniale. Dziękuję za przepis.

  29. Monika pisze:

    Uwielbiam ten sernik! Robię go już nie pierwszy raz i zawsze wychodzi wyśmienity 🙂 Super przepis, dziękuję 🙂

  30. BJak pisze:

    Dziękuje,wyszedł mi świetny sernik.Moja córka mi powiedziała że jest najlepszy na świecie.Dodam iż piekłam 1,5h bo był wysoki i ser mieliłam sama.

Skomentuj Agata Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *