Rogale marcińskie krok po kroku


Możesz również polubić…

15 komentarzy

  1. Gosia Maj pisze:

    Cudne te Twoje rogale. Jako nieużywająca cukru chciałam pokombinować z miodem albo ksylitolem. Czy drożdże odpalą na miodzie? Punkt za kreatywne pozyskiwanie marcepanu haha!

    • Agata pisze:

      Gosiu, nie znam się na wygibasach z drożdżowym, zawsze dawałam cukier. Czytałam gdzieś, że na ksylitolu drożdże na pewno nie ruszą, co do miodu – skoro w zakwasie chlebowym drożdże działają, a jest tam miód, to kto wie?

    • Ania pisze:

      Drożdżowe pięknie rośnie na miodzie. Ksylitol niestety zabija drożdże więc tylko do polukrowania się nadaje lub posypania na wierzch.

  2. kasik pisze:

    CUDNE CUDNE <3 A skąd biały mak?

  3. Dorota pisze:

    Taka ilość na raz to za dużo dla 3 osobowej rodziny. Robić mniej – nie opłaca się.
    Myślisz, że dużo stracą na jakości/smaku, jeśli je zamrożę po upieczeniu?

  4. Łucja pisze:

    Zrobię, szukałam przepisu, a skoro sprawdziłaś to skorzystam 🙂

  5. Yenna pisze:

    Mam pytanie, może trochę naiwne… Masło rozsmarować tylko raz na cieście, czy przy każdym jego składaniu?

  6. Magda pisze:

    Rozpuścić drożdże w połowie szklanki mleka. A co z resztą mleka? Nie mogę znaleźć w przepisie.

Skomentuj Agata Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *