Pączki


Możesz również polubić…

5 komentarzy

  1. coline pisze:

    Przeraża mnie ten 1kg smalcu. Aż mi serce drży na myśl o tej bombie cholesterolowej. Nie lepiej byłoby smażyć na oleju rzepakowym? Zdrowiej, dużo zdrowiej…

    • Agata pisze:

      Oj tam, oj tam… 😛 przecież to wcale nie znaczy, że musisz zjeść te kilo smalcu. Jadłam kiedyś pączki smażone na oleju, to nie całkiem był ten smak… 🙂
      Po zważeniu smalcu, który mi został, okazało się, że w pączkach zostało ok 60 g minus to, co się odsączyło na papierze. Nie jest źle 🙂

  2. magda pisze:

    Pięknie wyglądają twoje pączki :). Przyznam szczerze że też miałam uprzedzenie do smażenia na smalcu ale ostatnio właśnie na smalcu usmażyłam swoje pączki. I… o dziwo rzeczywiście lepiej smakują a ciasto nie wciągneło dużo tłuszczu.(dodam że nie raz smażyłam na oleju) A cholesterol… no cóż, przecież nie codziennie się jada takie przysmaki 😉

  3. Weronika pisze:

    Czytając wstęp poczułam klimat Dworca Głównego z tamtych lat. Smak pączków też pamiętam. A dziś kolejny raz usmażyłam pączki z Twojego przepisu, bo są najlepsze. Dzięki ?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *