Najprostszy chleb żytni na dobry początek


Może Ci się również spodoba

5 komentarzy

  1. Renatafer pisze:

    Czy można prosić przepis na zakwas?

  2. KOnstatny pisze:

    Pozwolę sobie skorzystać z przepisu jak W KOŃCU przyjdzie zamówiony piec… Jeszcze tydzień 🙂

  3. Magdalena pisze:

    Jak długo może trwać to wyrastanie w blaszce? Czy to kwestia godziny, dwóch? Czy raczej dłużej, np przez noc?

    • Agata pisze:

      Magdaleno, czas wyrastania zależy od wielu czynników: siła zakwasu, temperatura ciasta, temperatura otoczenia. W przypadku pierwszego chleba przeważnie nie mniej niż 2 godz.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

banner