Kruche ciasto z pianką i malinami – bardzo popularne :)


Może Ci się również spodoba

34 komentarze

  1. Ervisha pisze:

    Cudowne i na pewno smaczne 🙂

  2. Super wygląda ta malinowa chmurka. W sklepie, w którym kupuję chleb zawsze są całe blachy tego ciasta w sprzedaży. 🙂

  3. magma pisze:

    wygląda bardzo smacznie:)

  4. PAULA pisze:

    Niebo w gębie wyszło cudowne ze świeżymi malinkami;];]ekstra urosło niesamowicie;]

  5. Małgorzata pisze:

    Koleżanki! Próbuję różnych sposobów ale pianka ciągle opada 🙁 Co mogę robić źle? Zbyt długo ubijam, piekarnik za gorący albo za długo trzymam w piekarniku, zbyt dokładnie mieszam budyń. Jasna cholerka mnie bierze bo jestem typem perfekcjonistki- jeżeli chodzi o ciasta

    • Agata pisze:

      Hm… trudno mi powiedzieć. Białka muszą być dobrze ubite, ale nie przesadzaj z miksowaniem po dodaniu proszku budyniowego i oleju. Ubijaj tylko do połączenia składników. Powodzenia 🙂

  6. ANNA GAWLITA pisze:

    PODZIĘKOWANIA DLA PANI CO DAŁA PRZEPIS NA CIASTO Z MALINAMI JEST BARDZO SMACZNE I SZYBKO SIĘ ROBI ROBIĘ CZĘSTO OD KIEDY ZOBACZYŁAM TEN PRZEPIS RODZINIE BARDZO SMAKUJE CZĘSTO SIĘ GO DOMAGAJĄ MALINY MAM SWOJE Z OGRÓDKA A TERAZ ZAMRAŻAM ABY BYŁY NA ZIMĘ JESZCZE RAZ DZIĘKUJE

  7. ANNA GAWLITA pisze:

    DZIĘKUJE

  8. ANNA GAWLITA pisze:

    MOŻNA GO UPIEC RÓWNIEŻ Z INNYMI OWOCAMI

  9. ANNA GAWLITA pisze:

    ja mam piekarnik nastawiony na 170 stopni pieke 35 minut i wychodzi a dziś nawet ciasta nie podpiekałam spód surowy na to pianę puzniej maliny i tarte ciasto i wstawiłam do piekarnika i wyszło ładne

  10. ANNA GAWLITA pisze:

    pani przepis pojechał zagranice bo tak smakował ten z malinami

  11. ANNA GAWLITA pisze:

    dziś upiekłam znów to ciasto z malinami trochę poprawiłam aby tak nie opadało po upieczeniu dałam do piany 3 budynie wymieszałam łyżką aby się nie kurzyło pod mikserem ale kiedy dawałam olej to lekko potrzepałam mikserem i wyszło bardzo ładnie kto się częstuje z gości to myśli że to sernik z malinami

  12. Magda pisze:

    Ciasto wyszlo rewelacyjne! Dziekujemy za przepis.

  13. Aleksandra pisze:

    Idealny opis – placek rewelacyjny. Dziękuję. Pozdrawiam

  14. Ciastkara pisze:

    A mi pianka wyszła całkiem sucha… Smakowała jak biszkopt. Piekłam 30 minut.

  15. Agata pisze:

    A nie możnaby tej pianki bez oleju zrobić?

  16. gosc pisze:

    ciasto super.Mam pytanko-czy mozna uzyc budyniu malinowego?Z malinami to chyba dobry pomysl

  17. łakomczuch pisze:

    Super ciasto piekłam wczoraj i juz niema. Przepis rozdany sąsiadkom .hit klatkowy. polecam

  18. annagawlita pisze:

    witam ja to ciasto piekę już dosyć często bo wszystkim smakuje maliny mam swoje a dziś zrobiłam z brzoskwiniami z puszki i też wyszło ale jeszcze jeden sposób zamiast proszku do pieczenia dałam drożdże 5 deka bo nie miałam proszku do pieczenia i 3 łyżki mleka aby rozpuśćić drożdże i troche cukru jak się rozpuściły to dałam do ciasta i wyszło dobrze

  19. Dagmara pisze:

    Piekłam z malinami i z wiśniami. Obie wersje przepyszne, a rodzinka zachwycona 🙂

  20. Monika pisze:

    Ciasto pycha ja je zrobiłam ale z rabarbarem i polecam tak samo pyszne i cudny smakołyk na ciepłe dni

  21. fiolka35 pisze:

    Ciasto jest przepyszne , troszkę bałam się tej pianki, ale wszystko wyszło ok. Dla mnie osobiście za słodkie, więc następnym razem dam mniej cukru. Chociaż mój mąż zachwycał się.

  22. elka pisze:

    Upiekłam, bardzo smaczne, szybko u mnie poszło. miałam, niewiele malin dlatego zmieszałam z borówkami.pycha.

  23. Eliza pisze:

    Wyśmienite!!! Szybko, tanio i pysznie;) Najlepsze cieple, prosto z piekarnika z dodatkiem zimnego mleka?

  24. kasia pisze:

    Ciasto wygląda obłędnie, na pewno wypróbuję

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner