Kluseczki wątrobiane do rosołu


Może Ci się również spodoba

5 komentarzy

  1. mora pisze:

    potwierdzam- kluseczki muszą być pikantne i uszlachetnią rosół nawet ze sklepowego kurczaka 🙂

  2. paula pisze:

    Magda Gessler bardzo nie lubi jak przerabia się jej przepisy. Właśnie skończyłam oglądać KR i niestety nie podpisała się pod rewolucja za pozmieniane przepisy. Ciekawe kiedy zapuka do Twoich drzwi i powie oddawaj książkę 😛

  3. Antoni Wierzba pisze:

    Dodać cebulę? To ja wolę czosnek dodać, oraz drobno posiekaną pietruszkę i koperek oraz parę kropel maggi. Mój zmodernizowany przepis będzie się nazywał: “Kluseczki wątrobiane do rosołu M2” (M od modernizacja). :))

  1. 4 listopada 2017

    […] Za Wikipedią: „Rosół – niezagęszczana zupa będąca wywarem mięsno – warzywnym. Sporządzana z drobiu (najczęściej kury lub kurczaka, rzadziej z kapłona lub wołowiny albo baraniny, na Górnym Śląsku z gołębi. Podawana z makaronem typu nitki czy wstążki lub z innymi kluskami (np.lanymi), z ziemniakami lub z plackiem Na Śląsku Cieszyńskim rosół podaje się również z kluskami wątrobianymi…” […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

banner