Ekspresłówka #17 Barwy szczęścia
Czteroletni Człowiek Wyżerkach wrócił z przedszkola. W ramach luźnej rozmowy, która miała umilić proces „rozpłaszczania się”, zapytałam, co jadł na obiad. Dziedzic z wyraźnym zachwytem odpowiedział, że żurek z kiełbasą (wg rozpiski z firmy kateringowej to „zupa wiejska zabielana”). Nadmierny entuzjazm sprawił, że drążyłam dalej:
– Widzę, że ci smakowała.
– No! A kiełbasa była kolorowa: szara i niebieska!
Dobrze, że nie miała futra.
przez Agata · 27 stycznia 2016
Tweet
Tagi: ekspresłówka
Może Ci się również spodoba
- Następny post Francuska zupa cebulowa (zapiekana z grzankami z chleba na zakwasie i lazurem)
- Poprzedni post Pączki babcine (III)
Wpadnij do mnie na FB
Szukasz czegoś? użyj lupki
Tagi
Boże Narodzenie
bulion
cebula
chili
chleb na zakwasie
cukier
cukier puder
cukier trzcinowy
cukinia
cynamon
cytryna
czosnek
domowy chleb na zakwasie
drożdże
ekspresłówka
garnek rzymski
imbir
jaja
kakao
majeranek
marchew
masło
masło klarowane
miód
mleko
mąka pszenna
natka pietruszki
olej
olej rzepakowy
oliwa z oliwek
pietruszka
podstawy
pomysł na ziemniaki
por
seler
skrobia ziemniaczana
soda oczyszczona
szybki obiad
tymianek
wege
Wielkanoc
ziemniaki
śmietana
śmietana kremówka
żółtka
Więcej
NOWE, POPULARNE I KOMENTARZE ⬇
-
Agata mówi:To, że część społeczeństwa nie jest jeszcze do takich form przyzwyczajona,...
-
Sebastian mówi: