Codzienny chleb pszenno-żytni na zakwasie


Może Ci się również spodoba

9 komentarzy

  1. Bruno pisze:

    Nowy piekarnik w drodze. Będzie pieczone!! 🙂

  2. Kasia pisze:

    Chlebek świetny! Właśnie takiego szukałam! Upiekłam już dwa razy. Na razie nie umiem jeszcze poradzić sobie z formowaniem bochenka, ale pewnie nabiorę wkrótce wprawy. Mam pytanie: Czy mogę zastąpić mąkę żurkową w rozczynie na pszenną 720 tak aby wyszedł bardziej pszenny ale na zakwasie żytnim? Czy zaczyn wyjdzie?

  3. Agata pisze:

    Wspaniały przepis! Na jego potrzeby zakupiłam słód i.. masz 100% racji, od tej pory będzie mieszkał w mojej spiżarni 🙂 Dziękuję

  4. Nolla pisze:

    Takiego przepisu szukałam:) zaczyn nastawiony, już się nie mogę doczekać jutrzejszego pieczenia.

  5. Malwina pisze:

    Bardzo zły przepis, piekę chleby od wielu lat, trafiłam tu przypadkiem i piękne zdjęcie skusiło mnie do upieczenia tego chleba. Niestety ciasto lejące, mimo, że dałam 100 ml wody mniej i 120 g mąki więcej, nie ma mowy o jakimkolwiek wyrobieniu ręką, później,po przełożeniu na blachę rozlało się po całej blasze, niestety prawie kilogram mąki do śmietnika, nie polecam :/

    • Agata pisze:

      Nie ma takiej możliwości, żeby z tych proporcji, przy użyciu mąk wskazanych w przepisie, ciasto zachowało się w ten sposób. Piekę z tego przepisu kilka razy w miesiącu i za każdym razem chleb się udaje. Może z Twoją wagą jest coś nie tak?

  6. Ania pisze:

    Ten chleb jest obłędnie pyszny!!!

Pozostaw odpowiedź Agata Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

banner