Codzienny chleb pszenno-żytni na zakwasie


Może Ci się również spodoba

4 komentarze

  1. Bruno pisze:

    Nowy piekarnik w drodze. Będzie pieczone!! 🙂

  2. Kasia pisze:

    Chlebek świetny! Właśnie takiego szukałam! Upiekłam już dwa razy. Na razie nie umiem jeszcze poradzić sobie z formowaniem bochenka, ale pewnie nabiorę wkrótce wprawy. Mam pytanie: Czy mogę zastąpić mąkę żurkową w rozczynie na pszenną 720 tak aby wyszedł bardziej pszenny ale na zakwasie żytnim? Czy zaczyn wyjdzie?

  3. Agata pisze:

    Wspaniały przepis! Na jego potrzeby zakupiłam słód i.. masz 100% racji, od tej pory będzie mieszkał w mojej spiżarni 🙂 Dziękuję

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner